super fotky
Re: super fotky
Fotky fakt super,včera jsem konečně skouk cestopisnej dokument o Vietnamu,kterej jsem měl nahranej,povídali tam,že Vietnam porazil nejsilnější armádu světa,kdyby tenhle hloupej názor nebyl tak zakořeněnej,bylo by to k smíchu,ale je spíš k pláči,jak málo toho lidi ví,vždyť je jasný,že pokuď by amerika chtěla, vymazala by z mapy celej Vietnam,severní i jižní.
Film Četa se tu promítal v kinech už za komančů-v roce 88,proč asi,on to není špatný film,ale zase-většina čechů jinej film o vietnamský válce neviděla a tak ani neví,že byl nějakej jižní a severní vietnam a že proti severnímu vietnamu nebojovali jen amíci,ale i australani,jihokorejci a další.
Kde by asi byla dnes Jižní Korea,kdyby komančům nezatli tipec,a zase-seriál MASH mám rád,ale zase v lidech zakoření názor,že všechno bylo špatně a zbytečný...
Taky ta hloupost,že by tam ti doktoři museli sloužit 3roky..
A pak říkejte kámošovi, kterýho jsem vez Muttem a kterej o tom nic neví,no tohle auto měli amíci ve Vietnamu a on mi řekne, jo jak tam řádili a zabíjeli civilisty,protože viděl jen tu blbou Četu....
Film Četa se tu promítal v kinech už za komančů-v roce 88,proč asi,on to není špatný film,ale zase-většina čechů jinej film o vietnamský válce neviděla a tak ani neví,že byl nějakej jižní a severní vietnam a že proti severnímu vietnamu nebojovali jen amíci,ale i australani,jihokorejci a další.
Kde by asi byla dnes Jižní Korea,kdyby komančům nezatli tipec,a zase-seriál MASH mám rád,ale zase v lidech zakoření názor,že všechno bylo špatně a zbytečný...
Taky ta hloupost,že by tam ti doktoři museli sloužit 3roky..
A pak říkejte kámošovi, kterýho jsem vez Muttem a kterej o tom nic neví,no tohle auto měli amíci ve Vietnamu a on mi řekne, jo jak tam řádili a zabíjeli civilisty,protože viděl jen tu blbou Četu....
1951 - M38 Willys MC
1967 - DKW Munga F91/4
1967 - DKW Munga F91/4
koukni na olověnou vestu,to je taky super a MASH je z Koree,ne z větnamu 

Mě to nepřijde jako hloupý názor, ale jako fakt. Každá armáda, byť by byla vojensky sebesilnější, je reálně vždy jen tak silná, jak silné je politické vedení, které jí velí a určuje jí mandát.
Nechci se příliš vměšovat do této diskuse , ale u nás opravdu panuje dosti zkreslený názor na válku ve Vietnamu, který pramení z naší komunistické minulosti, a dovolil bych si jenom podotknou zkráceně to, že pokud by se Amíci nezačali svévolně stahovat z Vietnamu pod tlakem veřejného mínění ve státech, tak kdo ví , kdy by to nakonec skončilo. Severní Vietnam zvítězil, protože porušil smlouvu z Pařiže a po stažení jednotek US napadl Jižní Vietnam a porazil jednotky ARVN. (velmi zkráceně a zjednodušeně)
Toto vše si můžete nastudovat na Wikipedii.
Toto vše si můžete nastudovat na Wikipedii.
Laki-Tak Full metal jacket jsem pochopitelně viděl a taky spoustu dalších
:
84 Charlie Mopic / Patrola prokletých
Apocalypse Now / Apokalypsa
Air America
BAT 21
A Bright Shinning Lie/Jasná lež
Casualties of War / Oběti války
Flight of the Intruder / Let vetřelce
Go Tell the Spartans / Jdi, řekni spartským
Good Morning, Vietnam / Dobré ráno, Vietname
Green Berets / Zelené barety
Hamburger Hill
Iron Triangle / Železný trojúhelník
My Lai Four / My Lai
Off Limits (Saigon) / Saigon
Operation Dumbo Drop / Operace Slon
Platoon / Četa
Rescue Dawn / Temný úsvit
The Siege of the Firebase Gloria / Obléhání základny Gloria
Soldier’s Sweetheart / Vojákova milenka
Tunel rats (Tunelové krysy)
We Were Soldiers / Údolí stínů
Born on the Fourth of July / Narozen 4.července
The Deer Hunter / Lovec jelenů
Forrest Gump
Jacob‘s Ladder / Jakubův žebřík
The Veteran / Veterán
Green Dragon / Zelený drak
Tigerland / Tábor tygrů
Ale to jsou jen filmy a mnoho z nich jsou totální sračky,spíš doporučuji přečíst knihu od českého autora D.Kamase-Válka ve Vietnamu,kde je celá válka podrobně rozebraná.
A o MASHi jsem psal ve větě o Korei,jaks přišel na to,že jsem myslel,že je to z Vietnamu?
Že ty ses právě vrátil z restauračního zařízení
Pedro-To máš sice pravdu,ale já tam psal pokud by Amerika chtěla,přece mi nechceš tvrdit, že Severní Vietnam porazil vojenskou silou U.S.A.
Za vše hovoří poměr padlých severovietnamců k američanům 2,2 mil.:58 000.
Komančům bylo prostě jedno kolik jejich lidí tam zařve,američanům to jedno být nemohlo,sílil tlak veřejného mínění,válka se přenesla na obrazovky televizí,navíc tu byla studená válka s Čínou a SSSR,já si teda nemyslím,že to byla porážka U.S.A.,ale že to bylo prostě v heslu moudřejší ustoupí...

84 Charlie Mopic / Patrola prokletých
Apocalypse Now / Apokalypsa
Air America
BAT 21
A Bright Shinning Lie/Jasná lež
Casualties of War / Oběti války
Flight of the Intruder / Let vetřelce
Go Tell the Spartans / Jdi, řekni spartským
Good Morning, Vietnam / Dobré ráno, Vietname
Green Berets / Zelené barety
Hamburger Hill
Iron Triangle / Železný trojúhelník
My Lai Four / My Lai
Off Limits (Saigon) / Saigon
Operation Dumbo Drop / Operace Slon
Platoon / Četa
Rescue Dawn / Temný úsvit
The Siege of the Firebase Gloria / Obléhání základny Gloria
Soldier’s Sweetheart / Vojákova milenka
Tunel rats (Tunelové krysy)
We Were Soldiers / Údolí stínů
Born on the Fourth of July / Narozen 4.července
The Deer Hunter / Lovec jelenů
Forrest Gump
Jacob‘s Ladder / Jakubův žebřík
The Veteran / Veterán
Green Dragon / Zelený drak
Tigerland / Tábor tygrů
Ale to jsou jen filmy a mnoho z nich jsou totální sračky,spíš doporučuji přečíst knihu od českého autora D.Kamase-Válka ve Vietnamu,kde je celá válka podrobně rozebraná.
A o MASHi jsem psal ve větě o Korei,jaks přišel na to,že jsem myslel,že je to z Vietnamu?
Že ty ses právě vrátil z restauračního zařízení

Pedro-To máš sice pravdu,ale já tam psal pokud by Amerika chtěla,přece mi nechceš tvrdit, že Severní Vietnam porazil vojenskou silou U.S.A.
Za vše hovoří poměr padlých severovietnamců k američanům 2,2 mil.:58 000.
Komančům bylo prostě jedno kolik jejich lidí tam zařve,američanům to jedno být nemohlo,sílil tlak veřejného mínění,válka se přenesla na obrazovky televizí,navíc tu byla studená válka s Čínou a SSSR,já si teda nemyslím,že to byla porážka U.S.A.,ale že to bylo prostě v heslu moudřejší ustoupí...
1951 - M38 Willys MC
1967 - DKW Munga F91/4
1967 - DKW Munga F91/4
George-Přesně tak,Severovietnamci příměří ignorovali od samého počátku...
1951 - M38 Willys MC
1967 - DKW Munga F91/4
1967 - DKW Munga F91/4
Jak jsem psal, vojensky sebesilnější armáda zdaleka nemusí konflikt rozhodnout nebo vyhrát. A rozhodně bych to nestavěl na hesle, že "moudřejší ustoupí".bighead píše:...přece mi nechceš tvrdit, že Severní Vietnam porazil vojenskou silou U.S.A...
...válka se přenesla na obrazovky televizí,navíc tu byla studená válka s Čínou a SSSR,já si teda nemyslím,že to byla porážka U.S.A.,ale že to bylo prostě v heslu moudřejší ustoupí...

Řekl bych, že poslední velká a mediálně známá válka, ve které rozhodovala vpodstatě čistě vojenská síla, byla druhá světová(nechme stranou konec, který se už v předzvěsti jistého vítězství nesl v duchu politických tlaků a příprav na poválečné uspořádání). Od té doby už jsou to reálně jen divadýlka a v popředí je především ideologie, nad kterou se vojenskou silou vyhrát nedá(což je především dnes vidět čím dál víc...), a v případě USA jde navíc od konce studené války už dlouhá léta především o různorodou veřejně obhajitelnou kamufláž pro dobyvačné manýry za účelem získání vlivu a hlavně hospodářského profitu.