JEEP M38A1
Re: JEEP M38A1
U Kie jsem věděl, že dělala vlastní verzi Jeepu M715 pod názvem KM450 ale to je vše.
Tak to Ti děkuji za tuhle informaci už vím kdy se ten můj narodil má panty a chladič ve vzduchuStanles píše:Je to naprosto jednoduché.
Jeep M38A1 je early a late typ neboli: ranný a pozdější, nebo taky se to dá nazvat jako první a druhá generace.
A tyto typy se vyznačují pár rozdílama. Např. jak jsi už uvedl přední maska u early typu je na pantech (převzato z M38).
Nejsou to samozřejmě jen tyto věci, je toho více: uchycení deklu na baterky, jiný lem na předním baltníku, chladič není nijak uchycen u druhá generace má dvě tyče co ho drží, přední nárazník je jiný....
První generace se vyráběla myslím od řína 1952 a druhá generace přišla asi říjen nebo lisotopad 1953 a tento rok se týká i CDN verze a Nekafu.
Někde je o tom i pěkná stránka kde to je parádně vše popsané.
Našel sem zajímavý video. http://www.youtube.com/watch?v=M3DYaqRj0eI Kdo chce jen M38A1 a nemá na celý čas, tak doporučuju od cca 11tý a 16tý minuty.
- Stanles
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný videjko, nejvíc mě pobavila ta pasáž jak se učili opravy a jak je tam hlídal stím ukazovátkem
Někdo to ty kluky naučit musel. Tyhle videa sou super jen na to nemám tolik času kolik bych si přál. No nic, du zase dělat.
- Stanles
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
My se to taky museli naučit samy tak coMajkl píše:Někdo to ty kluky naučit musel.
Já se těšim až se to jednou naučim. Mě by takový školení rozhodně neškodilo. Hlavně to ,,dobový´´školení.
- Stanles
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proškolit a pak ještě dostat jednoho Jeepa domů jako vzpomínkový předmět
- Stanles
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Majkle tady máš jednu školící fotku.
Je to z Řecké armády a je to ze školení řidičů.
Je to z Řecké armády a je to ze školení řidičů.
- Přílohy
-
- pantelis3.jpg (22.22 KiB) Zobrazeno 5579 x
Řekové měli někdy školení??!! Už sem ti vyprávěl, co sem všechno našel v po řecích v motoru, převodce řízení a jinejch částech mýho Jeepa? Né?
Tak já to někdy sepíšu. Jediný co uměli je, vyškrábat svý debilní jména na volant.
Tak já to někdy sepíšu. Jediný co uměli je, vyškrábat svý debilní jména na volant.
- Stanles
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Měli asi nějáký záchvat jen
To mě zajímá to mi někdy napiš
My měli teda sakra štěstí a na volantu nic nemáme.
To mě zajímá to mi někdy napiš
My měli teda sakra štěstí a na volantu nic nemáme.
Jestli tam máš Papadopoulose, tak to máš přes celej věnec,ne?
Jinak teď je sice v kursu dělat si z Řeků prdel,ale to,jak se postavili k italský invazi za 2.sv.války a nakopali je do prdele,by jim mohl leckterý národ,včetně našeho národa pivních skautů tiše závidět...
Jinak teď je sice v kursu dělat si z Řeků prdel,ale to,jak se postavili k italský invazi za 2.sv.války a nakopali je do prdele,by jim mohl leckterý národ,včetně našeho národa pivních skautů tiše závidět...
1951 - M38 Willys MC
1967 - DKW Munga F91/4
1967 - DKW Munga F91/4
Nějakej Kostas a Maltas a na Dočce mám taky něco. Co se týká řeků za WWII války, tak jo, ale jistě taky tou poslední poznámkou jistě narážíš na náš rok 38, že jo? Do toho se nechci pouštět, protože to je na rozsáhlou diskuzi a tolik času nemáme ani jeden.bighead píše:Jestli tam máš Papadopoulose, tak to máš přes celej věnec,ne?
Pokud má někdo ještě neviděli
Zdravím všechny
Zdravím všechny
- Přílohy
-
- m38a1CRRjeepIDFHAUGH1.jpg (51.07 KiB) Zobrazeno 5194 x
-
- img_829196_19927256_1.jpg (25.13 KiB) Zobrazeno 5194 x
3 M151A2
2 M151A1
M151